Petak, 17. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode počeli pripreme za povratnički nastup u PL BiH

Prozivkom i prvim treningom, u velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli večeras su počele pripreme rukometaša Slobode za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH.

Igračima su se obratili potpredsjednik Damir Bećirović i trener Mirza Bulić, objasnivši ciljeve i planove u povratničkoj sezoni u društvu najboljih bh. ekipa.

Bulić je rekao da će pripreme obaviti najprije na stadionu Tušanj i na Slanoj Banji, a nakon toga ući će i u dvoranu Mejdan.

– Planiramo odigrati najmanje šest pripremnih utakmica, od kojih četiri na turnirima u Tuzli i Varaždinu, te dvije utakmice sa ekipom Maglaja. Što se tiče igračkog kadra, zadržali smo skoro sve iz prošle sezone, a u međuvremenu smo doveli još trojicu, Sedžada Abdurahmanovića (Sloga, G. Vakuf), te Haruna Djanu i Milenka Jelića (Goražde) – izjavio je Bulić dodavši da postoji mogućnost angažovanja još nekoliko pojačanja na deficitarnim pozicijama u ekipi.

Što se tiče ciljeva za narednu sezonu, Bulić je prenio stav uprave da očekuju plasman ekipe u samom vrhu tabele, a ako se ukaže prilika i da se izbori za neko od evropskih takmičenja.

Prvom treningu prisustovali su: Kasim Arnus, Zdravko Čajić, Amer Denjo, Tarik Fares, Bakir Hajdarević, Arnad Hamzić, Darko Ilić, Mirza Jusufović, Admir Kišić, Dino Mehić, Semir Memić, Adi Omeragić, Sidik Omerović, Enes Skopljak, Emir Suhonjić, Kerim Torlaković, Sedžad Abdurahmanović, Harun Djana i Milenko Jelić.

Kapiten tima Davor Kadić opravdano će kasniti na pripreme kao i Edin Cerić, dok nije objašnjeno zbog čega se na “prozivci” nije pojavio Harun Hamzabegović.

Tuzlaci očekuju da se ništa neprijatno neće dogoditi na skorašnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojoj će se raspravljati, među ostalim, i o sistemu takmičenja, te broju klubova u Premijer ligi.

Iz Rukometnog saveza Republike Srpske traže da u Premijer ligu BiH uđe po jedna ekipa iz oba entiteta, dok se iz Rukometnog saveza Federacije BiH pozivaju na odluku Skupštine tog saveza prema kojoj u društvo najboljih, osim prvaka manjeg bh. entiteta, ulaze i prvaci dvije grupe Prve federalne lige, Sloboda i Iskra Bugojno. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,