Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Sloboda Solane u gostima poraženi od Čelika

Preuzmite sliku

U posljednjem kolu jesenjeg dijela Rukometne premijer, Čelik je na svom parketu zasluženo savladao rukometaše Sloboda Solane rezultatom 33:27 (16:8).

Oko 400 gledalaca je moglo uživati u sjajnoj predstavi igrača oba tima. Utakmicu su vodili sudije Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko), dok je delegat bio Srećko Delhunija (Lukavac).

Najefikasniji u redovima Čelika bili su: Edvin Begović 9 golova, Nermin Mujanović i Aldin Mehinović po 6, te Aldin Begagić sa 5 golova. Najviše golova za Slobodu postigli su: Emir Suhonjić 6 golova, te Amar Husejnović i Alen Brčaninović sa po 5 golova.

Sedmerci za Čelik: Iskorištena 3 od 5, dok Sloboda nije iskoristila jedini dosuđeni. Isključenja: Čelik (8 minuta); Sloboda (8 minuta).

Zanimljivo je spomenuti sa su izabranici Mirze Bulića prvi gol postigli tek u 11. minuti utakmice, rezultat je do tada bio 6:0 za Čelik. Čelik je u ovom susretu igrao bez bivšeg “Solara” Davora Kadića koji je utakmicu gledao sa tribina, obzirom na crveni karton koji je dobio u proteklom kolu u Gračanici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,