Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH otputovali u Švicarsku: Vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija BiH otputovala je u Švicarsku gdje će igrati na Yellow Cupu, a prije polaska medijima su se obratili pomoćni trener Damir Doborac i igrač Mirko Herceg.

“Došli su neki igrači roviti, neki su jučer odradili prvi trening. Dosta je to uticalo na ovaj sastav koji će nastupiti u Švicarskoj. Dosta će se stvari mijenjati nakon ovog kupa kada budemo imali pravu sliku zdravstvenog biltena”, kazao je Damir Doborac i dodao:

  • “Ovaj turnir nam treba pomoći samopouzdanju. Trebamo ga iskoristiti da vidimo na koje igrače možemo računati na Evropskom prvenstvu. Vjerujem u ove momke i da pokažemo šta znamo. Nije prioritet da osvojimo turnir, trebamo napraviti dobru atmosferu za Euro.”

  • Radili smo puno i dobro. Ovaj turnir će nam biti prava priprema. Ja se nadam da ćemo iznenaditi nekoga, mi vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar na ovom prvenstvu.

    Yellow kup trebamo ozbiljno shvatiti, uigrati još neke detalje i svaku utakmicu ići na pobjedu. Mi smo uspjeli iskombinirati trenažni i relaksirajući dio i da će to pomoći u ostvarivanju ciljeva”, rekao je Herceg.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje