Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaše u nedjelju čeka revanš protiv Krke: Nije nedostižna razlika, idemo po pobjedu

Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode za vikend putuju u Novo Mesto, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala EHF Evropskog kupa protiv ekipe Krke.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 18. februara, od 17 sati u Sportskoj dvorani Marof.

U prvoj utakmici osmine finala, koja se igrala protekle nedjelje u Mejdanu, ekipa Slobode poražena je rezultatom 19:15.

Crveno-crni se sada nadaju da će uspjeti dostići razliku od četiri gola i preokrenuti rezultat u svoju korist, kako bi osigurali plasman u četvrtinu finala evropskog takmičenja.

„Ekipa Krke pokazala je u prvoj utakmici da je bila bolja od nas, međutim imamo uzvrat. Ovo nije nedostižna razlika, četiri gola razlike se stiže za dva minuta ukoliko budemo imali dobar dan i ukoliko naš golman bude imao dobar dan. Sve je moguće ukoliko nastavimo ovako igrati odbranu, a napad ćemo morati poboljšati“, kazao je šef Stručnog štaba Mirko Mikić.

„Izgubili smo u prvoj utakmici osmine finala Evropskog kupa. Momci su se borili, no moramo čestitati ekipi Krke na fer i korektnoj igri i njihovom zalaganju. Ostaje nam ta uzvratna utakmica u Novom Mestu, gdje nemamo šta izgubiti i idemo po pobjedu“, kazao je mladi rukometaš Slobode Muharem Milkunić, koji je u prvoj utakmici protiv Krke pružio odličnu partiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,