Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

RS BiH mora platiti kaznu zbog kašnjenja TV prijenosa od strane BHT1

Preuzmite sliku

Nezadovoljni su bili svi oni koji su čekali pored malih ekrana da izabranici Bilala Šumana nastave pohod prema Evropskom prvenstvu.

Rukometna reprezentacija BiH dočekala je u tuzlanskom Mejdanu Finsku u kvalifikacijskoj utakmici koja je bila novi korak prema takmičenju najboljih selekcija Evrope. Međutim, umjesto da su na ekranu Nikola Prce ili Senjamin Burić, putem signala BHT-a, mogli smo čitati da se radi o smetnjama, uredno ćirilicom i latinicom. To je trajalo pune 22 minute, uz pokoji intermeco, nije bilo direktnog prijenosa.

Nije dugo trebalo da dođe do salvi negodovanja na društvenim mrežama, ali od tog navijačkog nezadovoljstva čini se da je stiglo i ono mnogo skuplje, piše Dnevni avaz u današnjem izdanju.

Rukometni savez BiH suočio se sa problemima u vezi sa sponzorima:

– Dobili smo sada neka objašnjenja od BHT-a, ali to nama ne znači mnogo. To o kakvom se kvaru ili tehničkim problemima radi, nama ne donosi ništa – izjavio je za Avaz predsjednik RSBiH Asim Šahman.

Prema njegovim riječima, prva kazna je već stigla:

– Ne bih sada govorio o iznosima sponzorskih ugovora, ali mi smo već dobili kaznu. Imali smo ugovor sa finskom firmom koja se reklamira tokom utakmice. Oni su unaprijed platili 30 posto iznosa, a već su nas obavijestili da će iznost sponzorstva umanjiti za 35 posto i još nam, prema ugovoru, obračunati 1.000 eura penala – dodao je Šahman.

Također je još dodao da će nadoknada štete opet pasti na teret onih koji vode bh. rukomet:

– Možemo mi krenuti sada u tužbu prema BHT-u, ali je zaista upitno šta bismo imali od toga, pa vjerovatno nećemo pokretati nikakav spor. Došli smo u situaciju da nas iznevjeri naša kuća i sada treba stvari ozbiljno sagledati. Moguće je da potražimo novu medijsku kuću, koja je u stanju pratiti ovakve događaje”, najavljuje – Šahman. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,