Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

RK Sloboda uoči evropskih susreta: “Kad igramo u Tuzli onda smo favoriti protiv bilo koga”

Preuzmite sliku

Uoči evropskih susreta održana je press konferencija RK Sloboda. 

U petak u Velikoj dvorani Mejdana igra se prva utakmicu protiv Klaksvika sa Farskih ostvrva. u taboru crveno-crnih ne kriju optimizam ali pozivaju na oprez.

“Uspjeli smo dobiti materijale iz njihove generalne probe, imaju novog trenera, nove igrače, spremali smo se spram toga i nadam se da ćemo biti spremni odgovoriti na njihove tehničke zamisli, nadam se da nam neće biti nepoznanica, upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama. Iako je ekipa sa Farskih Ostrva ne treba ih podcijeniti iz razloga što su na prvenstvima njihove mlađe kategorije (U18) bile među osam najboljih, bile su ispred Švedske, Norveške, Francuske a BiH nema ni selekciju na takvim takmičenjima. Bićemo obazrivi kao da igramo finale Lige šampione, naveo je Mirko Mikić uz konstataciju da je velika prednost jer se obje utakmice igraju na domaćem terenu i da se igrači neće morati izlagati dalekom i zahtjevnom putu.

  • “Alibije nikakve ne pravim, mislim da smo spremniji ali to moramo pokazati na terenu, nestrpljivi smo da pokažemo koliko ova ekipa može, nadamo se prolazu. Iako imamo problema u igračkom kadru uvjereni smo u svoje kvalitete, nećemo kukati i plakati, izaći ćemo i dati preko 100% svojih mogućnosti.” navodi Mikić.

  • Kapiten tima Emir Suhonjić ne krije optimizam uoči evropskih susreta:

    “Naše pripremne utakmice su bile međunarodnig tipa, neke su bile dobre, neke i ne baš toliko, ali nadam se da će nam te utakmice biti od velike koristi za nas, već dvije godine igramo Evropu i ozbiljno shvatamo protivnike, to su drugačije utakmice u odnosu na prvenstvene, drugačiji je to tip igranja. Prednost je da sve utakmice igramo u našem gradu i dvorani, u tom smislu smo u prednosti. U svoje ime i ime ekipe mogu obećati da ćemo probati ispuniti trenerove taktičke zamisli, da potenciramo dobre stvari a sakrijemo one lošije. Borit ćemo se do zadnje lopte u obje utakmice, nadam se pozitivnim skoru za nas,” navodi Suhonjić uz poziv navijačima da prisustvom uveličaju obje utakmice.

  • Prvotimac Mirko Mišetić se složio sa konstatacijama trenera i kapitena: 

    “Ekipa sa Farskih ostrva gravitira stilom sa rukometnim zemljama, Islandom i Norveškom,  njeguju brz rukomet, igru jedan na jedan. Obje utakmice igramo kući a kad igramo u Tuzli protiv bilo koga mi smo favoriti. Moramo se dokazati na terenu i na kraju slaviti pobjedu i prolaz dalje.” naveo je Mišetić.

    Prva utakmica protiv predstavnika sa Farskih ostva igra se sutra sa početkom od 19:30 sati, revanš susret igra se u nedjelju u 15:00 sati. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje