Četvrtak, 14. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poruka iz RS BiH: Naći ćemo novac za kotizaciju, čista je glupost da je upitan nastup na EP

Iz Rukometnog saveza BiH stigao je odgovor na izjavu predsjednika Rukometnog saveza Federacije BiH, Darija Pušića koji je naveo da zbog blokiranog računa Saveza ne zna kako će biti uplaćena kotizacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u iznosu od 105.000 eura.

Članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, Vojislav Rađa i Asima Šahma su za Nezavisne poručili kako su to čiste gluposti i da će se naći novac za kotizaciju.

– Samo mogu reći da su to gluposti. Kako je plaćeno 23.000 eura za nastup juniorske ženske reprezenatcije na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, ko je to platio. Ljudi trebaju da pripaze šta pričaju, uostalom Pušić nije ni član Upravnog odbora Saveza, tako da to nije njegov posao – izjavio je Rađa, te dodao:

– Mi smo svaki dan u kontaktu sa EHF-om i niko nam nije ništa rekao, ne znam na osnovu čega ove informacije.

Sličnog mišljenja je i Šahman koji je uz Rađu u posljednje vrijeme vodio brigu o reprezenatativnim selekcijama. Obojica su svjesni da Savez ima problema zbog famoznog ID broja, ali su izrazili nadu da će se i taj problem uskoro riješiti.

– Svi se nadamo da ćemo do idućeg mjeseca riješiti problem ID broja, od advokata smo dobili takvo obećanja. Samo sa novim ID brojem možemo riješavati naše probleme i vraćati dugovi, drugačije ne – naglasio je Šahman, koji je dodao da će se naći novac za kotizaciju za prvi nastup bh. rukometaša na Evropskom prvenstvu.

Uostalom Rukometni savez BiH ima svoj račun u EHF-u na koji može uplatiti novac. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,