Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako su rukometaši Farskih Ostrva nevjerovatnom završnicom priredili čudo

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Farskih Ostrva najveći je hit Evropskog prvenstva, a sinoć je ova simpatična selekcija uspjela napraviti najveće čudo ikada izborivši remi protiv Norveške.

Farani su rezultatom 26:26 uspjeli šokirati svjetsku velesilu Norvešku i tako osvojiti historijski, prvi bod na evropskim prvenstvima. Još impresivnije je to što je ova zemlja s tek nešto više od 50.000 stanovnika uspjela doći do remija nakon dva gola minusa u završnim trenucima.

Norvežani su u posljednjih 100 sekundi imali čak tri gola prednosti. Desetak sekundi prije kraja Farska Ostrva stižu na minus jedan, Norvežani promašuju, a onda su u kontri Farani dobili sedmerac.

Mladi junak Elias Ellefsen á Skipagøtu, koji nastupa za slavni Kiel, ukrao je loptu u posljednjem napadu Norvežana, iznudio sedmerac i sekund prije kraja ga realizovao za veliki trijumf.

Video lude  pogledajte ovdje.

Farska Ostrva sada imaju veliku šansu da se plasiraju u drugu rundu takmičenja što bi bila jedna od najljepših priča i najvećih iznenađenja u svijetu sporta posljednjih godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,