Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep prizor: Burić iza gola pruža podršku mladom golmanu BiH

Preuzmite sliku

Sjajni bh. golman nije odabran u kadar reprezentacije BiH za večerašnju utakmicu protiv Gruzije kojom zatvaramo nastup na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija BiH večeras igra svoju posljednju utakmicu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a rezultat na poluvremenu protiv selekcije Gruzije glasi 9:9, iako je naš nacionalni tim kroz najveći dio prvog poluvremena imao vodstvo.

Naši reprezentativci su porazima od Švedske i Nizozemske ostali bez šansi za plasman dalje, a selektor Irfan Smajlagić iznenadio je domaću javnost ostavivši golmana Benjamina Burića izvan kadra za večerašnji meč. Mnogi smatraju da je takvu odluku donio jer ga je Burić “prozvao” nakon utakmice protiv Nizozemske, iako su obojica istakli da su tada neke stvari rečene vruće glave i da loše namjere nije bilo.

Burić međutim tokom prvog poluvremena nije pokazivao znakove uvrijeđenosti i ljutnje, umjesto toga je kroz cijeli prvi dio susreta bio velika podrška našim igračima, što možete vidjeti u našoj fotogaleriji. Time je još jednom pokazao da se radi o velikom patrioti i sportisti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,