Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska u odličnoj utakmici potpuno ponizila favoriziranu Španiju

Preuzmite sliku

Rukometaši Hrvatske fantastično su otvorili nastup na Evropskom prvenstvu, ogromnom pobjedom nad Španijom

Rukometaši Hrvatske večeras su potpuno pregazili Španiju rezultatom 39:29 u prvoj utakmici Evropskog prvenstva za ove dvije ekipe, pokazavši da optimizam sa kojim su doputovali na turnir nije bio nimalo deplasiran.

Od samog početka meča, Hrvatska je bila neuporedivo bolji protivnik od Španije i kroz cijelo prvo poluvrijeme je dominirala, a Španci su tek povremeno davali znakove života, no teško su držali priključak za večeras nevjerovatnim Hrvatima. Prvi dio susreta tako je okončan vodstvom Hrvatske rezultatom 18:14, a onda je Hrvatska serijom od 4:0 na otvorenju drugog dijela praktično riješila sve nedoumice.

Španija nikako nije mogla uhvatiti priključak, razlika ni u jednom momentu nije spadala ispod sedam golova, a vrlo brzo je Hrvatska otišla i na plus deset i kasnije na maksimalnih plus 11. Meč je okončan sa 39:29, a iako zvuči nevjerovatnim, ovaj rezultat najbolje oslikava ono što se dešavalo na parketu. Hrvatsku je do pobjede predvodio Martinović sa osam golova, dok je Šoštarić pogodio sedam puta. Kod Španije je Gomez bio bolji od ostalih sa osam golova.

Hrvatska i Austrija su pobijedile prve mečeve u svojoj grupi, dok su Španija i Rumunija danas poražene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,