Petak, 28. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Lugavić otvorio Međunarodni rukometni turnir “Rukomet na zrnu soli”

Preuzmite sliku

Popularno

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, danas je svečano otvorio sedmi Međunarodni rukometni turnir “Rukomet na zrnu soli” koji se održava danas i sutra u SKPC Mejdan.

  • Otvarajući turnir, gradonačelnik Lugavić je istakao:

    “Želim čestitati veteranima rukometnog kluba Sloboda što su već sedmi put  organizovali turnir “Rukomet na zrnu soli”. Ova manifestacija, koju smo podržali, još je jedan dokaz da je Tuzla opredijeljena da podržava sport, mlade, a i starije. Naš cilj je da svima omogućimo ugodniji i ljepši život i da na ovakav način promovišemo sve divne benefite i karakteristike našeg grada i naše prelijepe Tuzle. Ovo je moguće samo u Tuzli i ovo još jednom dokazuje da je Tuzla grad zajedničkog života, grad ljubavi, bogatstva, različitosti, grad koji vole svi koji dođu u naš grad i koji poštuje sve naše drage goste.”

  • “Svjesni smo koliko je teška organizacija bilo kojeg turnira, pogotovo jednog velikog međunarodnog, gdje smo svjedoci dolaska gostiju iz čitave regije koji uživaju ovdje. Kroz razgovore s njima, saznali smo da su bili na Panonici, kupali se, uživali u našem gradu i vidjeli sve ljepote Tuzle. Mnogi su odlučili da se vrate za deset ili petnaest dana kako bi nastavili s uživanjem”, dodao je gradonačelnik Lugavić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje