Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Lukić novi trener rukometašica Jedinstva

Preuzmite sliku

Novi trener rukometašica Jedinstva od danas je Šapčanin Dragan Lukić.

On će na klupu Tuzlanki sjesti nakon što je Elmir Grabčanović, koji je Jedinstvo vodio u prošloj sezoni, odlučio da apstinira u trenerskoj karijeri, javlja Fena.

Lukić je poznato ime u svijetu rukometa. Bio je trener šabačkih klubova Metaloplastike i Medicinara, novosadske Vojvodine, te kluba All Etihad iz Bahreina.

– Lukić posjeduje EHF Master coach certifikat. S njim je dogovorena jednogodišnja saradnja, uz mogućnost produženja. Osim rada s prvom ekipom, bit će koordinator rada s mlađim selekcijama i intenzivno će raditi s onim igračicama koje su blizu ulaska u prvu ekipu – izjavio je za Fenu predsjednik Skupštine Jedinstva Zvjezdan Karadžin.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša danas su obnovili ugovore s Admirom Zvekić i Damljanom Bošnjak, a potpisali jednogodišnji s novom igračicom, lijevim bekom Andreom Mijailović, koja dolazi iz Loznice.

Nedavno je obnovljen ugovor i sa sestrama Martinom i Mateom Šumelj, tako da će u Jedinstvu prije početka priprema za novu sezonu, najavljenih za sredinu augusta, završiti popunjavanje igračkog kadra.

U radu s mlađim selekcijama i dalje će raditi Nermina Kušmić – Jogunčić koja će, kako se očekuje, biti i asistent Lukiću u stručnom štabu ekipe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,