Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora u posljednjoj sekundi utakmice izbacila Srbiju s EP-a

Preuzmite sliku

Hrvatski rukometaši pobjedom 31:25 nad Rumunijom najvjerojatnije su potvrdili prvo mjesto u skupini B Europskog rukometnog prvenstva.

Hoće li izabranici Gorana Perkovca u drugi krug prenijeti jedan ili dva boda ovisi od rezultata posljednjeg susreta skupine B između Španjolske i Austrije.

Španjolcima je potrebna pobjeda i u tom slučaju će u drugi krug Hrvatska i Španjolska, s tim da bi u takvom raspletu Hrvatska prenijela dva boda.

Austrijancima je za prolaz dalje potreban barem remi protiv Španjolske, a u tom scenariju u drugi krug bi Hrvatska i Austrija prenijele po jedan bod.

U skupini C Srbija je tražila pobjedu protiv Crne Gore kako bi ostala u igri za prolaz dalje, ali pobjedu 30:29 u susjedskom derbiju Crnoj Gori donio je Nemanja Grbović pogotkom u posljednjoj sekundi utakmice.

S obzirom na ovaj rezultat prolaz u drugi krug iz skupine C osigurali su Mađarska i Islanda, a te dvije reprezentacije večeras će u međusobnom duelu odlučiti tko u sljedeću fazu natjecanja ide s bodovima.

U skupini A Sjeverna Makedonija bila je bolja od Švicarske 29:27. U toj skupini posljednji susret večeras igraju domaćin Njemačka i Francuske, koje su već izborile prolaz dalje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje