Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ahmetašević: Ovaj turnir treba što prije zaboraviti, ne gubimo vjeru

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine iza sebe ima loše partije na Yellow Cupu, pripremnom turniru uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj (10. – 28. januar).

BiH je na tom turniru zabilježila teške poraze od Argentine, Švicarske i Rumunije. No, u bh. taboru vlada optimizam kako na Euru ipak mogu podići nivo svoje igre.

– Ne možemo se, naravno, opravdati, ali ja bih ispred cijele ekipe zamolio rukometnu javnost da ne zaboravi da je gotovo ista ova ekipa, uz sitne promjene, ne tako davno pobijedila Sloveniju u Cazinu i Crnu Goru u Podgorici. Ja i dalje vjerujem da možemo izvući to iz sebe i da imamo kapacitet da isto to uradimo i na predstojećem Evropskom prvenstvu – rekao je golman Admir Ahmetašević.

Ahmetašević je rekao kako što prije trebamo zaboraviti ovaj turnir u Švicarskoj, te nastaviti spremati se za Evropsko prvenstvo.

– Još jednom bih zamolio javnost da pokuša da nas razumije. Mi smo dosta mlada ekipa i, kao što se vidjelo sada, nismo baš uigrani, ali ima još vremena i ja se nadam i vjerujem da mi to možemo ostvariti i napraviti.

Ne gubimo vjeru, ne gubimo nadu, vjerujemo u sebe, radimo dalje i dat ćemo sve od sebe da saperemo gorak okus u ustima nakon ovog turnira – poručio je Admir Ahmetašević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,