Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preokretom u finišu susreta Sloboda ostvarila vrijednu pobjedu u Zvorniku!

Preuzmite sliku

Ekipa tuzlanske Slobode u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige gostovala je u Zvorniku kod ekipe Drine gdje je uspjela u posljednjih deset minuta utakmice okrenuti rezultat i savladati požrtvovanu ekipu Drine rezultatom 1:2. 

Pobjedom u Zvorniku, Tuzlaci su već 11 utakmica u prvenstvu zaredom bez poraza u Premijer ligi BiH, među navijačima je prije utakmice u Zvorniku vladala velika euforija a crveno-crni su imali i podršku preko 500 svojih navijača na Gradskom stadionu.

  • Domaći fudbaleri su od prve minute susreta pokazali veliku borbenost, što im se isplatilo u 18. minuti susreta, kada nakon velike greške Mehmedagića u odbrani, Drina preko Stojanovića dolazi u vodstvo rezultatom 1:0.  U nastavku prvog poluvremena igra se odvijala po izuzetno teškom terenu, a najviše posla imali su liječnici oba tima. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Drine.

    U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode preuzimaju incijativu na terenu, prilike se stvaraju ali rezultat se nije mijenjao.

    sloboda-sastav-drinaU 80. minuti utakmice odličnu priliku za izjednačenje propustio je najbolji strijelac Slobode, kada je Srđan Ostojić golman Drine, zasigurno i najbolji igrač utakmice odbranio šut Ahmetovića.

    U 82. minuti još jedna sjajna prilika za crveno-crne. Sulejman Krpić je glavom pokušao savladati domaćeg golmana Ostojića, koji je još jednom sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

    U 85. minuti kapitulirala je odbrana Drine, Ivan Kostić je pogodio za izjednačenje rezultata 1:1. Svega dva minuta kasnije iz brze akcije gol za pobjedu Slobode postiže rezervista Sulejman Krpić. U narednom 13. kolu Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Travnika. (Tuzlanski.ba)

    Vezano: Atmosfera na tribinama i slavlje nakon pobjedonosnog gola Slobode u Zvorniku (VIDEO)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje