Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

POVRATAK U ELITU: Fudbaleri Slobode izborili plasman u Premijer ligu BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Konačan cilj ostvaren, crveno-crni sa Tušnja izborili su plasman u Premijer ligu BiH!

Pobjedom u posljednjem 30. kolu nad ekipom Igmana rezultatom 3:0 fudbaleri Slobode pred  9.000 gledalaca osigurali su prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH i tako izborili plasman u Premijer ligu BiH. Strijelci ta Slobodu bili su Redžepi (34), Selamović (80) i Sulejman Krpić (90+2).

Sloboda je takmičenje okončala sa 23 ostvarene pobjede, dvije nerješene utakmice i ukupno 5 poraza u protekloj sezoni, te 71 osvojenim bodom, što je ujedno i rekord po broju osvojenih bodova u Prvoj ligi Federacije.

Igrači Ćire Blaževića u proljetnom dijelu prvenstva uspjeli su nadoknaditi bodovni zaostatak (pet bodova) koji su imali u odnosu na ekipu Jedinstva iz Bihaća koja je takmičenje završila kao drugoplasirana.

Nakon što je pred rekordnim brojem gledatelja glavni sudija utakmice označio kraj meča, uslijedilo je veliko slavlje navijača na Tušnju, koje se preselio na Trg slobode gdje će nastaviti proslava, a nvijačima će se pridružiti i fudbaleri sa stručnim štabom.

Najzaslužnija osoba za povratak kluba iz Rudarske 2 u elitni rang takmičenja svakako je predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić, koji je dovođenjem Ćire Blaževića na mjesto šefa stručnog štaba preporodio klub sa Tušnja.

Ogroman doprinos povratku Slobode u elitu bh. fudbala dali su najvjeriniji navijači Fukare koje su na svakoj utakmci bile 12-igrač, pored Fukara i članovi UG „Prijatelji FK Sloboda“ nizom akcija i aktivnosti u proteklom periodu doprinijeli su da Sloboda od naredne sezone igra Premijerligaške utakmice. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje