Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokop Uniteda na društvenim mrežama, u šoku i Ferdinand: Bilo bi me sram da ispadnem u Europa ligu

Preuzmite sliku

Burne su reakcije iz Engleske nakon ispadanja Manchester Uniteda iz Lige prvaka. United je kod Wolfsburga poražen 3:2. Louis van Gaal kazao je nakon susreta da su zaslužili kritike. Ali, vjerovatno se Nizozemac nije nadao kanonadi koja je uslijedila na televizijama, društvenim mrežama te među legandama i navijačima United.

Paul Scholes, Rio Ferdinand, Michael Owen i Peter Schmeichel složili su se da je United prosječna momčad te da za veće domete nisu ni sposobni. Van Gaal za ispadanje iz Lige prvaka okrivio srpskog suca.

Ovo je lošija momčad od one koju smo imali. Igrači koje je Van Gaal potjerao pobijedili bi ovakav Wolfsburg“, rekao je Michael Owen, nekadašnji Unitedov napadač. “Vjerujem da je Van Gaal pod velikim pritiskom čak i pred otkazom“, dodao je.

Van Gaal se nije složio. Tvrdi da njegov United, unatoč lošim rezultatima, igra bolje nego lani.

Rio Ferdinand otišao je korak dalje. Plasman Uniteda nazvao je sramotnim.

Da sam igrač Manchester Uniteda bilo bi me sram da ispadnemo u Europa ligu. Očekivali bismo više od samih sebe” reako je nekadašnji štoper Uniteda.

Paul Scholes i Peter Schmeichel insistiraju da Unitedova jednostavno ima prosječnu momčad.

Ovo je bilo prosječno koliko prosječno može biti. Nije dobro i imaju još puno za raditi”, kazao je legendarni bivši golman, a Scholes se u emisiji BT Sporta složio:

“Potrošili su preko 300 miliona eura i ne mogu proći grupu. Jednostavno su prosjek od ekipe”.

Društvene mreže gore: I Schweinsteiger će zahvaljujući Unitedu prvi put zaigrati Evropa ligu 

Navijači se jutros zbog Uniteda također dobro zabavljaju na društvenim mrežama. Čestitali su Schweinsteigeru na debiju koji ga čeka u Evropa ligi te Cristianu Ronaldu koji je sam zabio više golova nego cijela Unitedova momčad u grupi Lige prvaka. (Index.hr)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje