Ponedjeljak, 13. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda za Azmira: Golom Zebe iz slobodnog udarca Sloboda savladala Rudar u Prijedoru (VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 17. kola BHT Premijer lige fudbaleri Slobode gostovali su u Prijedoru kod ekipe Rudara i ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0. Utakmica se na Gradskom stadionu u Prijedoru igrala bez prisustva gledalaca. 

Šef struke Crveno-crnih Husref Musemić je na teren od prve minute izveo je slijedećih 11 igrača: Pirić, Škahić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović, Kiso.

Od samog početka utakmica Sloboda je preuzela terensku inicijativu i počela stvarati pritisak na gol domaće ekipe. Prve izglednije prilike Sloboda je zabilježila već u prvih 15 minuta igre preko Veselinovića i Stjepanovića ali je sreća bila saveznik Rudara.

  • rudar-prijedor-sloboda-premijer-liga-novembar
  • U nastavku susreta fudbaleri Rudara uspjeli su malo da smire igru ali je Sloboda i dalje puno više imala loptu u svom posjedu.

    U 33. minuti Sloboda je imala novu izglednu priliku za postizanje gola, ali je golman Rudara pravovremenom intervencijom otklonio opasnost.

    Nekoliko minuta pred kraj prvog poluvremena Rudar je preko Kunića iz kontranapada mogao do prednosti. Kunić je dobro šutirao prema golu Sloboda ali je Pirić bio na visini zadatka. Iako je tim iz Tuzle bio daleko bolji protivnik u prvih 45 minuta, na odmor se odlazi kod rezultata 0:0.

    Početkom drugog poluvremena tim Husrefa Musemića nastavio je sa dobrom igrom i dominacijom u igri.

    Bolju igru fudbaleri Slobode krunisali su golom u 76. minuti kada je kapiten Zajko Zeba iz slobodnog udarca sa oko 20 metara prebacio živi zid i matirao golmana Rudara iz Prijedora. Bio je ovo još jedan maestralan pogodak Zebe za novu pobjedu Slobode i nova tri boda sa kojim Sloboda ostaje na čelu tabele.

    Prije odlaska u Prijedor Husref Musemić je izjavio kako će ovu utakmicu odigrati za predsjednika Azmira Husića. (Tuzlanski.ba)

    Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,