Subota, 11. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Perica Ivetić za Tuzlanski.ba: “Protiv Sarajeva obećavam borbu i maksimalno požrtvovanje svih 90 minuta” (FOTO)

Preuzmite sliku

U drugom dijelu prvenstva fudbaleri Slobode odigrali su dvije utakmice, nakon neriješenog rezultata u Banjaluci na Tušnju su crveno-crni uspjeli nanijeti prvi gostujući poraz ekipi Radnika iz Bijeljine. U narednim danima izabranike Husrefa Musemića očekuje niz izuzetno teških utakmica, a već prva je sutra (srijeda) u 15:00 sati na stadionu „Tušanj“ protiv ekipe Sarajeva u okviru četvrtfinala Kupa BiH.  

Početkom prošle godine dres Slobode obukao je Perica Ivetić, pored izborenog statusa standardnog prvotimca Ivetić na terenu pruža konstantno dobre partije a ono što karakteriše ovog igrača je velika borbenost na terenu za svaku loptu.

Na prvenstvenoj pauzi mnoge ekipe su se pojačale, stiče se dojam da će u svakoj narednoj utakmici borba za bodove biti izuzetno teška, posljednjih 10 kola iz tvoje perspektive?

– Sve ekipe su se izuzetno dobro pojačale mišljenja sam da su najveći favoriti za prvo mjesto ekipe koje se trenutno nalaze u vrhu i do kraja je sve otvoreno..Naš cilj primarni je ostvaren, izborili smo opstanak, sad se okrećemo borbi za titulu i evropu. Pokazali smo kako se dobrim radom i trudom pravim profesionalizmom može doći u poziciju da se boriš za sami vrh.

Borba za opstanak je jednako zanimljiva i tu se zaista nebi upustio u bilo kakva prognoziranja. Ono što mogu da kažem jeste da mi je žao mojih bivših klubova Borca i Veleža što su uopšte u situaciji da se bore za opstanak u društvu najboljih. U konačnici neka u Premijer ligi ostanu one ekipe koje to najviše zasluže na terenu.

  • perica-ivetic-duel23
  • Očekuje vas prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva na Tušnju, očekivanja?

    – Pored prvenstva, zaista nas dobro ide i Kupu BiH, došli smo evo do četvrtfinala i očekuje nas težak susret sa ekipom Sarajeva koje ima takođe visoke ambicije u ovom takmičenju. Ishod duela sa Sarajevom neću prognozirati ali mogu u svoje ime i ime svojih saigrača obećati maksimalno požrtvovanje i borbu svih 90 minuta i da ćemo na terenu sve dati da probamo doći do što boljeg rezultata za uzvrat u Sarajevu.

  • perica-ivetic-dres34
  • I u proteklim godinama u dresovima drugih klubova igrao si Premijer ligu BiH, po tebi, da li je kvalitet fudbala na višem nivou u odnosu na raniji period?  Hoće li smanjenje lige uticati na kvalitet fudbala u BiH?

    – Kvalitet fudbala se svake godine podiže na veći nivo, što je očigledno i što me jako raduje. Smanjenje lige je jako dobra stvar koja je trebala doći i mnogo ranije. Liga je ove godine sama po sebi specifična jer ispada 6 klubova i to daje dodatnu draž da se svi bore za prvoligaški status jer hvala Bogu čelni ljudi su donjeli odluku napokon da se liga smanji i tako poboljša kvalitet fudbala u BiH. Smatram da će ovo biti jedno od najzanimljivijih prvenstava do sada u našoj ligi. Liga 12 će biti zanimljivija, bolja i kvalitetnija, ali liga 10 je model koji je najbolji za ovu zemlju i fudbal, pa nek igra ko je najbolji i ko ima najbolje uslove.

  • sloboda-radnik-2016 (1)
  • Pratiš li Ligu prvaka, favorit za osvajanje, prema kojem Evropskom klubu gajiš simpatije?

    – Navijač sam Real Madrida ali ovo što Barcelona igra i radi je za svaki respect, mislim da su najveći favoriti za osvajanje pehara. Za Tuzlanski.ba istakao je Perica Ivetić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,