Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirzu Bećirbašića primio načelnik Imamović

imamovic-mirza
Preuzmite sliku

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas, 08. 04. 2014. godine, upriličio je prijem za Mirzu Bećirbašića, osvajača titule prvaka Evrope, ICO federacije (do 72 kg.), po K1 pravilima, na prvenstvu u kick boxingu, K1 i full contactu, koje se održalo u Lormontu (Francuska), krajem marta 2014. godine.

Načelnik Jasmin Imamović poželio je dobrodošlicu Mirzi Bećirbašiću kao i njegovom treneru Isaku Memiševiću, te čestitao Mirzi na osvojenoj tituli prvaka Evrope, u svoje ime i u ime građana Tuzle. Naime, ovom pobjedom, Mirza Bećirbašić je postao najmlađi prvak iz BiH, te je sa svojih 18 godina već dodirnuo krov Evrope u svojoj kategoriji, što je izuzetan uspjeh za tako mladog čovjeka.

Mirza Bećirbašić i Isak Memišević izjavili su također da su im riječi zahvalnosti i priznanja, koja su za svoj rad primili od načelnika Imamovića, kao i od svojih sugrađana, veoma bitni i da im predstavljaju veliku motivaciju za rad i buduće uspjehe.

Bećirbašić je bio jedini bosnaskohercegovački predstavnik na ovom takmičenju, a ovo mu je bio treći profesionalni meč u karijeri. Prije toga, u amaterskoj konkurenciji mladi Tuzlak je u 33 meča ostvario ukupno 25 pobjeda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje