Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatna djevojčica iz Tuzle: Edisa Kovač ima 13 godina, 135 osvojenih medalja i 7 pehara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Edisa Kovač, trinaestogodišnjakinja iz Tuzle uspješna je karatiskinja KK ”Tuzla Simbra” te talenat kakav se rijetko viđa.

Edisa iako ima samo 13 godina, već je osvojila 135 medalja, od toga 84 zlatne te 7 pehara. Kaže da je na prvi karate trening otišla sa 5,5 godina, odmah joj se dopalo te je znala da je to ”ljubav za čitav život”. Nikada nije razmišljala da napusti karate iako je privlači i odbojka.

Ideju da se počne baviti karateom dobila je od drugara koji su također u tom sportu. Nastupila je na mnogim državnim, balkanskim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvajala brojna priznanja ali želja joj je da ode na svjetsko prvenstvo te da u BiH donese medalju. Ali to će moći tek za par godina kada postane kadetkinja.

– Njeni najveći uzori su njeni treneri –

Trener Fikret Selman za Edisu ima samo riječi hvale: ”Edisa je izuzetna takmičarka u koju treba ulagati i za koju se treba boriti. Ona je dijamant koji je u fazi brušenja. Edisa je do sada već ostvarila izuzetne rezultate i u borbama i u katama a ima samo 13 godina. Ona se tek razvija. Ima želju da bude najbolja, a uz to je i odlična učenica. Ja iskreno očekujem da će se Edisa Kovač razviti u evropsku i svjetsku šampionku. Ona još nema svjetskog iskustva jer nije kadetkinja i za sada se takmiči samo na balkanskim i međunarodnim takmičenjima, ali moram spomenuti da je na gotovo svim takmičenjima i turnirima bila prva, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Edisa je izuzetan talenat. Veoma je bitno obezbijediti joj uslove i sredstva da napreduje. Ona je ove godine proglašena za najbolju kadetkinju Tuzlanskog kantona” – kazao je o Edisi, njen trener, osnivač i direktor KK ”Tuzla Simbra” Fikret Selman. Opširnije pogledajte u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje