Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ženska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci upisala historijsku pobjedu

Preuzmite sliku

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nakon što je danas poražena u prvom nastupu ikada na nekom od takmičenja od Nizozemske zabilježila je pobjedu u drugoj utakmici.

Bh. reprezentativke rezultatom 3:2 savladale su Francusku i tako upisale prvu pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na ženskoj srebrenoj Ligi nacija, te su tako ispisale historiju.

Francuska je također tražila prvu pobjedu na ovom takmičenju, a ispustile su prednost od 18:19. Sjajna Selma Purić veoma dobro je servirala, napravila niz od sedam poena i donijela prvi set Bosni i Hercegovini.

  • Slična situacija bila je i u drugom setu kada je Bosna i Hercegovina još preokrenula poslije vodstva Francuske od 18:15.

    Ipak, Francuskinje su se vratile i izjednačile i vratile se u igru.

    Reprezentativke Bosne i Hercegovine u petom setu napravile su nevjerovatnu seriju od 12:1 i riješile meč u svoju korist, za prvu, historijsku pobjedu.

    Srebrena liga se nastavlja sutra na Ilidži, a na rasporedu je pet novih utakmica. Zmajice subotu ih očekuju mečevi protiv Hrvatske i Njemačke.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje