Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željezničar i Sloboda podržali Specijalnu olimpijadu ‘PARALLEL’

Preuzmite sliku

Manifestacija Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „Parallel“ bit će održana od 23. do 26. aprila u Tuzli i već je privukla pažnju mnogih institucija, organizacija i sportskih kolektiva.

Koordinatorica projekta Saima Zahirović je kazala da su projekt prepoznale sportske organizacije sa bogatom historijom i to im puno znači, a od tridesetak sportskih klubova, košarkaških i fudbalskih na poziv su odgovorili i Fudbalski klub „Željezničar“ i FK „ Sloboda“.

U narednom periodu uslijedit će veliki broj aktivnosti na pripremi takmičenja, a trenutno, sva pažnja je usmjerena na prikupljanje sredstava, pronalaženje sponzora za manifestaciju.

Nesebičnu podršku manifestaciji daju ambasadori: Amel Tuka, Elvir Bolić, Denis Barta, Edhem Čustović, Asmir Begović, Igor Emkić, Ema Burgić…

U okviru pripreme, održavaju se edukativno-zabavne radionice, kako bi skrenuli pažnju javnosti na osobe s poteškoćama u razvoju, a u martu će biti obilježen i Dan osoba sa Down sindromom.

– Pokušavamo pokazati sve ono što oni mogu raditi, nekad i bolje od osoba bez poteškoća. Želim iskoristiti priliku i pozvati sve da podrže naše aktivnosti, da li donacijama, kupovinom kartica humanosti ili dijeljenjem naših objava. Svaka podrška nam je dobrodošla – istakla je Zahirović, saopćio je tim Parallel.

Najavila je da će biti upriličen veći event koji će okupiti osobe sa Down sindromom, te će organizirati inkluzivnu košarkašku utakmicu, a košarkaši OKK „Sloboda“ će biti sa njima. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje