Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

WTA lista: Tuzlanka Jasmina Tinjić najbolja je bh. teniserka

jasmina-teren
Preuzmite sliku

Tuzlanka je na WTA listi zaobišla Mervanu Jugić – Salkić

jasmina-teren

Jasmina Tinjić je najbolja bosanskohercegovačka teniserka. Tuzlanka je na WTA listi zaobišla Mervanu Jugić – Salkić i sada je 244. igračica svijeta. Na prošlosedmičnoj listi bila je 255. teniserka na planeti.

Mervana Jugić – Salkić sada je 255. mjestu, a Jelena Simić na 606. poziciji. Od ostalih bh. igračica na listi su i druga talentovana teniserka iz našeg grada Anita Husarić koja je 780., dok je Dea Hardželaš 896. na svijetu.

– Drago mi je da sam napredovala na WTA listi. Za par dana bih trebala znati da li idem u Njemačku il u Italiju na 2 turnira, ostalo je još par turnira na zemlji pa moram da kalkuliram jer je počela već turneja betona zbog US Opena zadnjeg Grend slema  u godini, gdje postoje velike šanse da i ja zaigram! Sa velikim uzbuđenjem očekujem nastavak turnira kao i mečeve. Iskreno se nadam nastavku dobrih igara, ali zdravlja kao i pobjeda. Za Tuzlanski.ba rekla je naša najbolja teniserka Jasmina Tinjić kojoj želimo mnogo sreće u budućim nastupima uz želju da nas dostojno predstavlja na teniskim terenima širom svijeta ali i na čuvenom US Openu, u što se iskreno nadamo. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: