Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vodoinstalater na ivici gladi sada je milioner kojem se divi svijet: Ovo je McGregorova životna priča

Preuzmite sliku

Mesečno je zarađivao 188 evra, koje nije zaboravio ni danas, kada ne zna šta će sa milionima

Conor McGregor u glavnom meču turnira UFC 246 u Las Vegasu ekspresno je, za 40 sekundi, pobijedio Amerikanca Donalda Seronea, i tako došao do zarade koja se meri desetinama miliona eura. Ovaj posljednji meč ostvarenje je sna za čovjeka koji je svojevremeno bio beznadežan slučaj i vodoinstalater na ivici gladi.

Popularni Notorious Man pravi je skandal majstor kada je riječ o borbama na osnovu kojih zarađuje, vozi se privatnim avionima i uživa u luksuzu o kakvom veći dio planete može samo da sanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

I danas, pored priča o njegovim avanturama, McGregor važi za uzornog supruga i oca koji je sa svojom izabranicom Dee Devlin prošao put od “trnja do zvijezda”. Zanimljivo, kako je i sam često isticao upravo mu je ona pomogla i stala iza njega kada su živjeli u mjestu nedaleko od Dablinu sa samo 188 eura mjesečno koliko je iznosila socijalna pomoć za nezaposlene.

Devlin ga je bodrila, vjerovala u njega dok je vježbao u teretani i pokazala da se iza uspješnog muškarca zaista krije i uspješna žena koja je siromašnog vodoinstalatera pretvorila u svjetsku facu i koja je postala dio svjetskog džet seta. On je samo jedan od mnogih koji je iz totalne bijede, napornog rada, poslije mnogo znoja uspio da se izdigne i ostvari dječački san u koji je samo on vjerovao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Već kao sedamnaestogodišnjak počeo je da radi i pomaže mami. Ustajao je u 5 sati ujutru, radio 12 sati i nije bio zadovoljan sa svojim životom jer radio je na, kako je opisivao, na hladnom, mračnom i vlažnom mjestu.

– Bilo je to teško vrijeme. Nisam volio svoj život. Nije me zanimalo da budem vodoinstalater – govorio je.

Kasnije, kada se obogatio, u znak sjećanja na taj period, napravio šah od cijevi za vodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on


Težak period nikada nije zaboravio, a i danas kada ima milione zna odakle je počeo i dobro pamti kada je rešio da prati svoj san i postane UFC borac. Porodica se naravno nije slagala sa tom idejom, ali on nije odustajao.

– Biće ti žao kada postanem milioner – rekao je ocu kada je ima 25 godina.

Otisnuo se u svijet i postao prvi Irac koji je uspio. Zanimljivo, prije prve borbe u kojoj je zaradio oko 60 hiljada dolara, stigao mu je ček na 188 eura koji je bio vid “vodoinstalaterske socijalne pomoći”. Po tih 188 eura kasnije je nazvao svoju jahtu. Ostalo je historija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Danas, McGregor svojoj ženi i i mališanima koje ima može da priušti lagodan i udoban život.  Prateći svoj san, samo u posljednjem meču protiv popularnog Kauboja je zaradio oko 80 miliona eura, u svakoj od 40 sekundi koliko je meč trajao, inkasirao je oko 2 miliona eura. Također, ima ugovor sa Reebok-om vrijedan oko 5 miliona eura, kao i svoj brend viskija. Sve u svemu, pored toga što je na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista svijeta, uspješan je u biznisu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Sve to postigao je za 6 godina i dokazao svima da jedan vodoinstalater može da dostigne sve. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje