Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko prijateljstvo: Khabib i Ronaldo pričali putem video poziva, snimak postao viralan

Preuzmite sliku

UFC šampion Khabib Nurmagomedov i Cristiano Ronaldo veliki su prijatelji. Portugalac je Nurmagomedovu bio velika podrška pred mečeve, a inače je veliki ljubitelj borbenih sportova i u slobodno vrijeme voli gledati boks, te UFC.

Naime, posljednjih dana na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi Khabib dok priča putem video poziva sa Cristianom Ronaldom, te je snimak ubrzo postao viralan. Video poziv snimio je Khabibov prijatelj i kandidat za laku kategoriju Islam Makhachev, koji je u šali rekao: “Khabib okuplja ozbiljan tim.”

Prije Khabibove posljednje UFC borbe protiv Justina Gaethjea, otkriveno je da ima blisko prijateljstvo s Juventusovim napadačem, a Ronaldo je čak objavio svoje predviđanje u borbi putem Instagrama rekavši; “Naravno da će Khabib pobijediti.”

Rus se trenutno nalazi u Dubaiju uoči UFC 257 događaja, jer će biti u timu svog rođaka Umara Nourmagomedova.

24-godišnjak bi se trebao suočiti sa Sergeyem Morozovim. Također u Dubaiju će se boriti Connor McGregor protiv Dustina Poiera. Uz to, to će biti prvi put da će McGregor i Khabib biti u istom prostoru od onog meča nakon borbe na UFC-u 229. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje