Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki šok za MMA: Khabib se povlači, ništa više neće biti isto

Preuzmite sliku

Službena objava trebala bi stići u narednim danima i to nakon borbe Islama Makačeva i Alexandera Volkanovskog u kojoj bi Khabib posljednji put trebao stajati u uglu kao trener

Stigao je na mala vrata pa tokom vremena postao jedan od, ako ne i najbolji borac nove ere UFC-a. Khabib Nurmagomedov (34) neporažen je otišao u penziju, a sada se oprašta od MMA-a u svim aspektima.

Nakon penzionisanja posvetio se trenerskom poslu te dio zarade investirao u promociju Eagle FC (EFC) sa sjedištem u Miamiju čiji je bio osnivač i vlasnik. No, mješovitim borilačkim sportovima odlučio je u potpunosti zatvoriti vrata i ono što se već neko vrijeme nagađalo sada je dobilo i epilog.

Ruski mediji javljaju da je ‘dagestanski orao’ već započeo s procesom i da će se uskoro u potpunosti riješiti vlasništva u EFC-u kao i trenerskih angažmana.

Razlog je isključivo porodica s kojom Khabib želi provoditi više vremena. Tokom karijere ju je, prema vlastitim riječima, previše zanemarivao i čini se da je došao trenutak za druge stvari u životu.

Službena objava trebala bi stići u narednim danima i to nakon borbe Islama Makačeva i Alexandera Volkanovskog u kojoj bi Khabib posljednji put trebao stajati u uglu kao trener.

To svakako znači da ništa više neće biti isto jer je upravo Khabib obilježio proteklo desetljeće u UFC-u, pobijedio apsolutno svakoga ko mu je stao na put i ušao u legendu MMA-a.

Kako je odrastao u dagestanskim planinama sa svojom braćom i suborcima, pošto je počeo hrvati i prije nego je prohodao, ne treba sasvim otpisati njegov povratak u bližoj ili daljnjoj budućnosti. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,