Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras izbor najboljeg sportiste BIH u 2023. Godini

Preuzmite sliku

Popularno

BiH po 23. put dobija sportske heroje

Vrhunac sportske 2023. godine desiće se večeras (ponedjeljak) u 20 sati u hotelu “Holiday” u Sarajevu gdje će biti održana svečena manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH uz direktan prenos na BHT1.

I ovogodišnji izbor podržao je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija, kao i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Žirijem je ove godine predsjedavao bivši reprezentativac BiH u fudbalu Branislav Krunić.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a večeras ćemo saznati ko će naslijediti prošlogodišnje laureate košarkaša Džanana Musu i plivačicu Lanu Pudar. U najužoj konkurenciji ostali su fudbaler Nemanja Bilbija, tekvandoista Nedžad Husić i košarkaš Džanan Musa, a u ženskoj konkurenciji biciklistkinja Lejla Tanović, plivačica Lana Pudar i tekvandoistkinja Ada Avdagić.

U konkurenciji za ekipu godine su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, HŠK Zrinjski i RK Izviđač. Za nagradu za trenera godine u najužem izboru su Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) i Toni Čolina (rukomet).

Biće uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-play nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,