Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješno održano otvoreno prvenstvo Tuzle u karateu (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli se u subotu 14.02.2015. godine u tehničkoj organizaciji karate klubova „Tuzla-Sinbra“, Tuzla, „Sloboda“ Tuzla, „Storm“ Tuzla, i „Zmaj od Bosne“ Tuzla održalo 1. Prvenstvo Grada Tuzle u karateu.

Nastupilo je 120 takmičara iz gore navedenih klubova sa područja Grada Tuzle.

Prvenstvo je proglasio otvorenim v.d. Predsjednik Karate saveza TK-a i član Upravnog odbora Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine g. Fikret Selman.

  • karate-prvenstvo-tuzla
  • Sudijski zbor su predvodile sudije sa Evropskom licencom Alma Mehanović, Muhamed Husanović, i Eldin Redžepagić.

    Najuspješniji klub po broju osvojenih bodova je bio KBS „Tuzla-Sinbra“ sa ovojenim 101 bodom, drugo mjesto je osvojio KK „Sloboda“ sa 72 boda, treći je bio KBS „Storm“ sa 58, dok je četvrto mjesto osvojio KK „Zmaj od Bosne“ sa osvojenih 7 bodova.

    Najuspješniji takmičari turnira su bili: Edisa i Adis Kovač iz KBS „Tuzla-Sinbra“, Lejla Mustafić KBS „Storm“, i Melika Begić KK „Sloboda“.

  • karate-prvenstvo-tz34
  • U sklopu takmičenja je održan i kontrolni trening meč seniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine sa područja Tuzle koji putuju iduće sedmice na Balkansko prvenstvo u Čačak.

    Također treba napomenuti da je turnir održan pod pokroviteljstvom Karate saveza Tuzlanskog kantona, i Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine jedinog priznatog od strane WKF-a (Svjetske karate federacije) koji je član MOK-a (Međunarodnog olimpijskog komiteta).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,