Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinac odbranio titulu, napadaju ga da je varao

Preuzmite sliku

Oleksandr Usik odbranio je titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji. U Vroclavu (Poljska) je tehničkim nokautom u devetoj rundi pobijedio Danijela Duboisa (Velika Britanija), mada se mnogo više priča o jednom njegovom kontroverznom potezu.

Ko zna šta bi bilo da to nije uradio, pa ga zbog toga mnogi javno prozivaju i na društvenim mrežama.

Bio je Ukrajinac favorit prije borbe, ali je u petoj rundi napravio haos. Dubois ga je udario u tijelo, Usik je pao na pod i imao je bolnu grimasu.

Sudija je procijenio da je udarac bio previše nizak i prema pravilima mu je dao pet minuta da se oporavi. Poslije četiri minuta je pokazao da može da nastavi, iako mu je arbitar sugerisao da napravi i dužu pauzu.

Ubrzo se pojavio i snimak svega toga na društvenim mrežama i mnogi tvrde da udarac nije bio nizak i da je sudija pomogao Usiku i da je ukrajinski bokser sve lijepo odglumio.

Poslije te pauze je bio mnogo bolji bokser, pa je u osmoj rundi prvi put bacio Britanca u nokdaun, pa je isto učinio i u devetoj i došao do pobjede. Zadržao je status prvaka svijeta u verzijama WBA, IBF i WBO, a vi pogledajte i snimak sporne situacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,