Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli prvi najveći turnir Brazilske Jiu Jitse u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

U subotu, 21.9.2019 godine u Tuzli se održava prvi BiH National Pro 2019, pod organizacijom AJP Toura.

AJP Tour je dio UAEJJF organizacije (United Arab Emirates Jiu Jitsu Federation) te predstavlja drugu najjaču svjetsku organizaciju kada je Brazilska jiu jitsa kao sport u pitanju. Ovo će biti prvi i ujedno najveći turnir Brazilske Jiu Jitse u Bosni i Hercegovini do sada.

“S ponosom možemo reći da je Grad Tuzla sa sportskim klubom : Icon Jiu Jitsu Team-a Tuzla domaćin ovoj svjetskoj organizaciji. Icon Team Tuzla je do sada već upješno realizovao tri turnira na zavidnom levelu i sasvim je sigurno da će i ovaj turnir pod okriljem svjetske organizacije proteći veoma uspješno sa dobrim sportskim rezultatima. Icon Jiu Jitsu Team Tuzla je dobio organizaciju ovog velikog turnira kao najveći entuzijasti koji su se pojavljivali na većini Evropskih manifestacije te su samim tim zasuženo dobili poziv od Hrvatskog saveza Jiu Jitse za organizaciju prvog velikog turnira u BiH! Velika čast nam je što smo uspjeli dobiti domaćinstvo za jednu ovako veliku organizaciju. Naš član team-a Icon: Rijad Grabčanović je u sezoni 2018/2019 bio prvorangirani Evropski borac na Abu Dhabi ljestvici, što je itekako veliko priznanje od ovako velike organizacije”, ističu organizatori turnira.

Ono što je isto tako bitno : Dizanje svijest o sportskoj kulturi i animiranje mladih ljudi da se što više bave sportom!

Učešće će uzeti oko 130 takmičara kako iz regiona tako i iz cijelog svijeta. Borci su podijeljeni u
kategorije:

– Kids,

– Juvenile,

– Adult i

– Master.

Godine starosti učešća na turniru su od 4 do 42 godine! Naš Grad Tuzla će predstaviti 23 borca iz tima Icon Jiu Jitsu Team Tuzla. Turnir će se održati u maloj dvorani SKPC Mejdan, sa početkom u 11 sati.

“Pozivamo sve medije,građane,ljubitelje sporta da dođu i podrže ovaj turnir, te našim momcima pruže podršku u njihovim borbama i budu dio još jedne lijepe sportske priče, kojih će u budućnosti biti još više”, poručuju iz Icon Jiu Jitsu Team-a Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje