Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli održano prvo kolo snooker lige: U uzbudljivim mečevima nastupila 23 igrača

Preuzmite sliku

U Tuzli je 9. i 10. oktobra održano prvo kolo ovosezonskog izdanja Carlsberg snooker lige BiH – divizija Tuzla.
Prvo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla odigrano je u Snooker, Pool & Darts Club CLICK Tuzla, na adresi Tabašnice br. 16 u Tuzli.

Nastupila su 23 igrača, i poslije prva tri kruga i veoma zanimljivih mečeva prvo polufinale su izborili Mirnes Mujić (prošlogodišnji prvoplasirani u diviziji Tuzla) i Selman Aganović (učesnik prošlogodišnjeg Mastersa).

U drugom poufinalu susreli su se Robert Kovačević (koji je prošle godine na finalnom Mastersu u Bugojnu zauzeo odlično 3. mjesto Carlsberg snooker lige BiH) i Demirel Pirić (učesnik prošlogodišnjeg Mastersa).

Prvo polufinale između Mirnesa Mujića i Selmana Aganovića posle odlične igre Mujića završeno je 3:0 u njegovu korist i Mirnes Mujić je bio prvi finalista.

U drugom polufinalu Robert Kovačević je bio bolji od Demirela Pirića, rezultatom 3:1 i Robert Kovačević je bio drugi finalista.

  • U zanimljivom finalu Robert i Mirnes prikazali su odličnu igru, posle puno preokreta rezultat je bio 2:2 i igrao se odlučujući frejm.

    Odlučujući frejm je pružio odličnu igru oba igrača, posle velikog vodstva Mirnesa, Robert se uspio vratiti u igru, ali je Mirnes Mujić odličnom igrom na zadnje tri kugle uspio pobijediti iskusnog Kovačevića i da osvoji prvo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla.

    Moramo napomenuti da je najmlađi član snooker divizije Tuzla Armin Osmanbegović koji ima samo 13 godina, napravio najveći brejk na turniru. Nanizao je 38 poena. Ponosni smo na Armina i nadamo se da će nastaviti odličnu igru i plasirati se na završni masters.

    Čestitamo pobjedniku Mirnesu Mujiću, finalisti Robertu Kovačeviću i mladom Arminu Osmanbegoviću, a ostalim igračima sretno u nastavku lige, saopćio je organizator ovog takmičenja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje