Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli je 12 i 13.februara odigrano peto kolo Carlsberg snooker lige BiH – divizija Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

Peto kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla odigrano je u Snooker, Pool & Darts Club CLICK Tuzla, na adresi Tabašnice br.16 u Tuzli.

Kao i do sada ponovo je bilo zanimljivih mečeva.

U gornjem dijelu žrijeba u četvrtfinale se očekivano plasirao mladi Armin Osmanbegović koji je odmjerio snage sa odličnim Selmanom Aganovićem, iskusniji Selman je u uzbudljivom meču pobijedio sa 2:1 i plasirao se u svoje treće ovosezonsko polufinale.

Drugo četvrfinale gornjeg dijela žrijeba su odigrali Demirel Pirić i Željan Pilavdžić, Demirel je odličnom igrom pobijedio 2:0 i plasirao se u polufinale gdje ga je čekao Selman Aganović. Selman je dobrom igrom pobijedio Demirela rezultatom 3:0 i plasirao se u svoje prvo ovosezonsko finale.

Drugi dio žrijeba je u prvom četvrtfinalnom meču donio „derbi“ između dva Kovačevića, Roberta i Edina, posle odličnog meča i dobre igre oba takmičara, Edin Kovačević je pobijedio rezultatom 2:1 i plasirao se u polufinale.

Drugo četvrtfinale donjeg dijela žrijeba su odigrali odlični Mirnes Mujić i sve bolji Eldar Husejnović, Mirnes Mujić je u ovom meču pokazao kvalitet i pobjedom od 2:0 obezbijedio još jedno polufinale. Edin i Mirnes su odigrali zanimljiv meč i poslije rezultata 2:2 na zadnjim kuglama više strpljenja je imao Mirnes Mujić i pobjedom od 3:2 uspio da se plasira u svoje treće ovosezonsko finale.

Finalni meč je donio još više zanimljivosti i odličnih poteza oba igrača. Selman Aganović je odličnom igrom poveo rezultatom 2:0, ali je Mirnes Mujić uspio da se vrati u meč i posle lavovske borbe uspio da pobijedi Aganovića rezultatom 3:2 i osvoji peto kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla.

Velike čestitke pobjedniku Mirnesu Mujiću i finalisti Selmanu Aganoviću, a ostalim igračima sretno u nastavku lige.

Ostalo je još jedno (šesto kolo) lige “Best of the best” za diviziju Tuzla koje se igra u martu, posle čega sedam prvoplasiranih iz Divizije Tuzla imaju pravo nastupa na završnom turniru koji će se ove godine održati u Sarajevu i kada ćemo dobiti zvaničnog prvaka BiH Carlsberg Snooker lige “BEST of the Best“.

Sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje