Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevo stiglo skoro 1000 dječaka i djevojčica, druga smjena finalista

BH Telecom Sportske igre ml
Preuzmite sliku

Predrag Mijatović i Ivica Osim podržali bh telecom sportske igre mladih

\"BHU petak 24. avgusta u Hotelu Europa upriličeno je druženje sa novinarima Predraga Peđe Mijatovića, ambasadora Igara, Ivice Osima, počasnog predsjednika Igara za BiH, kao i regionalnog predsjednika Igara Zdravka Marića.

Tokom druženja posebno je istaknuta važnost Igara kao prilike za druženje djece u sportskom ambijentu uz plemenite ideje, posebno vođeni motom Igara \”Živimo život bez droge jer droga uzima život\”. Razgovarano je i o budućnosti Igara, a najavljeno je širenje na zemlje regiona.

Kada mi je predstavljen projekat, nisam znao u šta će izrasti, a sada sam apsolutno siguran da će ova manifestacija jednog dana biti ne samo na nivou regiona, nego na nivou Europe\”, istakao je Predrag Peđa Mijatović i istakaoda mu je častda kao dugogodišnji ambasador predstavlja društvenu važnost Sportskih igara mladih.

Regionalni predsjednik Igara Zdravko Marić se zahvalio Osimu i Mijatoviću na podršci: „Mnoge poznate ličnosti su dale podršku Igrama, ali najveći dokaz uspjeha je broj djece učesnika, koji iz godine u godinu raste,\” te naveo da je cilj naredne godine da se Igre održe i u Srbiji , kao i u Crnoj Gori. Marić je istakao da je do sada kroz Igre u Hrvatskoj prošlo 600.000 djece, dok je ove godine u BiH učestvovalo više od 23 hiljade.

Počasni predsjednik Igara, Ivica Osim, koji je trenirao Mijatovića u Partizanu i bio na čelu ondašnje reprezentacije Jugoslavije naglasio je kako je važno da Igre sačuvaju duh druženja i da najljepšu sportsku pretvore u ljudsku priču. \”Važno je ne manipulisati djecom, sačuvati ih od velikih očekivanja koja se danas vežu za sport, posebno gdje je mnogo novca. Ovakav projekat moraju podržati svi !\” bio je kategoričan Osim. Govoreći o Mijatoviću on je istakao da je pored sjajnog talenta Peđa sačuvao hladnu glavu i uspio izbjeći zamke koje donose veliki uspjeh, novac i slava i da je kao takav pravi primjer mladima.

U četvrtak je završen i prvi dio finalnog takmičenja, u dvorani „Pete Gimnazije\” i „Gimnazije Dobrinja\”, gdje je održana ceremonija dodjele medalja i pehara, a najboljima je Predrag Mijatović uručio priznanja. Danas je stigla i druga smjena finalista, 945 mališana koji će se takmičiti naredna dva dana u nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu i igri „Između dvije vatre\”.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: