Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski Icon ostvario odličan uspjeh na IBJJF European Championshipu u Lisabonu (FOTO)

Preuzmite sliku

U Lisabonu je od 14. do 20. januara održano IBJJF European Championship Open koji je najveći turnir Brazilske Jiu Jitse na svijetu sa preko 4000 takmičara, veći po broju takmičara i od svjetskog prvenstva, a najjači turnir Brazilske Jiu Jitse u Evropi.

S obzirom da je riječ o Open turniru na kojem su ne samo Evropski državljani nego i Brazilski i Američki, jasno je o kakvom se nivou radi. Tuzlanski Icon je zapisao historiju jer je doneseno prvo Evropsko IBJJF zlato iz Lisabona u Tuzlu, Bosnu i Hercegovinu! Ovaj uspjeh je uspio ostvariti junior, učenik drugog razreda turističke škole u Tuzli, Omar Huseinagić koji je sa 3 odlične borbe i  pobjede uspio doći do Evropskog zlata za juniore do 69kg!

  • Drugi trener kluba Gregory Šelo iz Ženeve je također osvojio zlato za smeđe pojaseve do 76kg u kategoriji master 4 sa 3 vrhunske pobjede!

    Druga dva uspješna borca iz tuzlanskog Icona, Abdulsamed Hakić i Rijad Grabčanović uspjeli su u teškoj konkurenciji u kategorijama do 76 kg i 82kg proći iz 32/1 do 8/1 i 4/1 gdje su nažalost poraženi sudijskim odlukama u neriješenim mečevima i tako su ostali bez medalja. Momcii Greg su odradili ukupno 13 borbi, od čega je bilo 11 sa pozitivnim ishodom što govori o jednom iznimno visokom pozitivnom skoru na najvećem turniru u Evropi!

  • Sa ovim rezultatima je jasno dato do znanja da se u Tuzli radi jedan novi Evropski nivo Jiu Jitse. Glory Boyz je tim koji nastupa pod Icon asocijacijom (bivši Brazilian Top Team), a glavni trener u tuzlanskom Icon-u je Mirza Karač, sportista godine 2016-e u gradu Tuzla.

    Iz kluba se žele zahvaliti zlatnim sponzorima bez kojih klub ne bi mogao ostvariti ni približno vrhunske rezultate posebno u ovim teškim vremenima u našoj državi, a to su: Kuća Zlata Smajkić Brčko, Bosna-Lift, Vitalis, Uže Commerce, Cafe Bar Sloboda, Inproz, Alphabet i Fitness Studio Life. Zatim, Talović Company, Rudar doo i navijačkoj skupini Fukare Tuzla koji su specifično pomogli i podržali skupi odlazak u Lisabon za 5 članova tima.

  • Sljedeća stanica kako navode iz kluba su dva UAEJJF turnira u Ljubljani i Grazu! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,