Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Mirza Nokto postigao izvanredan rezultat na Balkanskom prvenstvu u Powerliftingu i Bench pressu

Preuzmite sliku

Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez i Powerlifting klub “Knjževac” organizovali su četvrto Balkansko prvenstvo u Powerliftingu i Bench pressu sa i bez opreme u okviru GPC federacije.

Na ovom takmičenju učestvovali su takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Ovo takmičenje je ujedno bilo i kvalifikaciono za europsko prvenstvo koje će se održati u Engleskoj u Lisburnu u maju 2015. godine. Ekipa iz Bosne i Hercegovine bila je treća na ukupnom poretku.

Jedan od naših takmičara, 21-jednogodišnji Mirza Nokto iz Tuzle, postigao je izvanredan rezultat i postao prvak Balkana, europski rekorder u čučnju, balkanski rekorder u bench pressu i balkanski rekorder u deadliftu. Za federalna.ba govorio je Mirza Nokto student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo.

Koliko su trajale pripreme za ovo prvenstvo?

Za ovo balkansko prvenstvo počeo sam se pripremati početkom ove godine.

Da li si zadovoljan sa postignutim rezultatom na ovom prvenstvu i koji su tvoji najbolji rezultati do sada?

Rezultatima sam poprilično zadovoljan, ali na europskom prvenstvu očekujem dosta bolje rezultate.Trenutno sam balkanski prvak i europski rekorder za disciplinu čučanj i balkanski za bench press i za deadlift.

Da li imaš planove za budućnost?

Cilj mi je što više da se približim svjetskom rekordu koji namjeravam napasti na europskom prvenstvu ako odem jer su finansije najveći problem.

Želiš li se nekome posebno zahvaliti?

Želio bih se zahvaliti fitnes MME Gračanica, Sci Mx Bosna i Hercegovina i gospodinu Mirzi Čubriloviću koji mi je omogućio sponzorstvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje