Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Fuad Bahić predstavljao BiH na prestižnom seminaru i trening kampu „Kung Fu Wing Chun“ u Portugalu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U periodu od 11 do 19 aprila ove godine održan je trening kamp i seminar iz Kung Fu Wing Chuna i Qi Gonga u gradu Portimao (Portugal).

Učešće u ovom prestižnom trening kampu i seminaru uzeli su studenti i instruktori iz ukupno 36 zemalja svijeta.

Kamp kao i trening seminar se održavao se pod vodstvom Grandmastera Samuel Kwok-a rođenog u Hong Kongu, a trenutno nastanjenog u Blackpoollu u Engleskoj.

Kwok se borilačkim vještinama bavi više od 40 godina. i učenik je Ip Man-ovih sinova Ip Chun-a i Ip Ching-a što ga čini jednim od vodećih majstora u svijetu kada je u pitanju Kung Fu Wing Chun.

Tuzlak Fuad Bahić, majstor borilačkih vještina Kung Fu Wing Chun i Wu Shu glavni instruktor i predsjednik kluba borilačkih sportova Kung Fu LOTOS iz Tuzle predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom kamp treningu i seminaru.

Bahić se borilačkim vještinama bavi od svoje pete godine, u radnim godinama to je bio karate nakon čega trenirao Kick Boks i Muay Thai.

U Kung Fu vještine uveo ga je majstor Sadik Karahasanović i njima se bavi posljednjih 13 godina. Od 2003. godine imao je sekciju pri Kung Fu Wu Shu Klubu Tuzla, a 2006 je osnovao vlastitu školu borilačkih vještina KBS Kung Fu LOTOS Tuzla.

Unazad nekoliko mjeseci Fuad Bahić u stalnom je kontaktu sa GM Samuel Kwok-om gdje radi na svom usavršavanju iz ove borilačke vještine, a pridruživanjem u ovu svjetsku organizaciju on biva proglašen za ”Head Coach and Promotor for Bosnia and Herzegovina”.

Ovo je jedno ogromno iskustvo za mene i velika motivacija za moje daljnje treniranje i napredovanje, a tako i za obučavanje učenika u borilačkim vještinama“ kaže Fuad Bahić za naš portal i dodaje, „Treninzi u Portugali održavali su se na otvorenom i dnevno smo imali čak 6 do 7 sati treninga naravno uz prekide za ručak i osvježenje. Uživao sam u treninzima, obuci kao i prezentaciji tehnika od strane Grandmastera Samuel Kwok-a, jer njegov rad vas jednostavno inspiriše i motivira da date maksimum od sebe i da težite ka perfekciji izvođenja samih tehnika“ – priča nam Bahić.

Fuad se nada da će i naredne godine ponovo biti u mogućnosti da ponovo ode u ovaj trening kamp i da sa sobom eventualno povede nekog od svojih učenika.

Odlaskom na seminar „Kung Fu Wing Chun-a“ održanom u Portugalu Fuad Bahić je postao certificirani Instruktor ”SI-FU” za ovu organizaciju i postao vlasnik Majstorskog Levela koji je na potpisan od strane ”World Wide Martial Arts Council” što svakako prestiž i veliko priznanje za svakoga ko se bavi borilačkim sportovima i vještinama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje