Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sramota: Osvojile Kup BiH i nagrađene sa 10 KM (VIDEO)

Preuzmite sliku

Da nije žalosno bilo bi smiješno, ali to je sport u BiH. Višegodišnje prvakinje naše zemlje, odbojkašice Bimal-Jedinstva iz Brčkog za osvojeni Kup BiH nagrađene su sa 10 KM koje će igračice podijeliti između sebe.

Nagradu od 10 KM obezbijedio je domaćin i organizator završnice Kupa BiH ŽOK BL Volley iz Banjaluke. Dakle, svaka od igračica, računajući i stručni štab na račun će dobiti po 0,50 KM.

– Nisu htjeli da uplate ni tih 10 KM, a naši troškovi za autobus i spavanje su bili preko 2.000 KM. Prije smo za osvojeno prvo mjesto u prvenstvu dobijali 5.000 KM, za Kup BiH 3.000 KM, a sada su i to ukinuli. Ove godine je za pobjednika Kupa 10 KM, a za prvaka BiH 0 KM – rekao je za TV Hayat Esad Omerhodžić, predsjednik ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko.

Inače, ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko daleko je najuspješniji ženski odbojkaši klub u našoj zemlji, jer su igračice ovog kluba u prethodnih 13 sezona osvojile isto toliko titula prvaka, što je prikaz potpune dominacije u bh. prvenstvu. Pored toga, ovaj klub je peterostruki uzastopni osvajač Kupa BiH.

– Na prvu narednu platu, sada u avgustu igračice će dobiti još po pola marke – dodao je Omerhodžić.

  • Odbojkašice Bimal-Jedinstva na jesen očekuju utakmice CEV Live prvaka gdje će igrati protiv albanskog Partizanija, a u kakvoj se situaciji nalazi ženska bh. odbojka, najbolje pokazuje spomenuti nagradni fond koji će na kraju biti i isplaćen igračicama preko računa.

    Sama uplatnica košta 1 KM, duplo više nego nagrada. (Tuzlanski.ba/Video: Hayat TV)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje