Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportski savez TK poziva sportiste da se pridruže defileu povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Vlada Tuzlanskog kantona je utvrdila Program obilježavanja Dana državnosti BiH, pod nazivom „Moja BiH“ koji će se provesti u subotu 25. novembra 2023.godine.

Imajući u vidu aktualni društveno – politički kontekst, kao i činjenicu da je ovogodišnji Dan državnosti i jubilarni, 80. po redu, povod je i izuzetna prilika da se ovaj praznik značajnije obilježi.

Utvrđenim Programom, osim polaganja cvijeća i Svečane sjednice Skupštine TK, predviđeno je održavanje defilea kroz grad Tuzlu, te kulturni program na Trgu slobode u Tuzli, te koncert u večernjim satima u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Sastavni dio Manifestacije će biti i svečani defile u kojem će učešće uzeti i sportisti sa područja Tuzlanskog kantona. Defile kreće u subotu 25.11.2023. u 11:55 sati ispred BKC-a Tuzla, a svoj pohod će okončati na Trgu slobode, gdje će se u 13:00 sati održati centralna svečanost.

Tim povodom Sportski savez Tuzlanskog kantona je uputio poziv sportskim organizacijama, klubovima i sportistima za učešće u ovom defileu. Okupljanje sportista u opremi kluba iz kojeg dolaze je u 11:30 sati ispred BKC Tuzla radi formiranja kolone za defile.

“Ovom prilikom Vas molimo da organizujete dolazak članova Vašeg kolektiva u zvaničnoj opremi od pionira do seniora. Sa sportistima mora biti i osoba ispred Vašeg kluba koja će biti zadužena za koordinaciju sa organizatorom. Ne treba Vam posebno naglašavati značaj manifestacije i datuma koji će se obilježiti taj dan. Svima nama se pruža prilika da iskažemo veliko poštovanje prema našoj domovini Bosni i Hercegovini. Apsolutno smo uvjereni da ćete učiniti sve kako bi što veći broj sportista učestvovao u defileu sa koga ćemo uputiti poruku da je naša domovina Bosna i Hercegovina jedna i jedina” – navedeno je u pozivu Sportskog saveza TK-a koji je upućen na adrese sportskih saveza, organizacija i klubova iz Tuzlanskog kantona.

Sportski kolektivi koji će učestvovati u defileu na email adresu Sportskog saveza TK do srijede 22. novembra trebaju potvrditi učešće i orijentaciono navesti broj članova, zajedno sa imenom predstavnika, koji će biti zajedno na defileu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje