Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajni rezultati mladih tenisera i teniserki “Slobode”

Preuzmite sliku

Grad Tuzla može sa ponosom da se pohvali sjajnim rezultatima koje ostvaruju teniseri i teniserke Teniskog kluba „Sloboda“. Samo u ovom mjesecu, mladi teniseri i teniserke ovog kluba su ostvarili odlične rezultate, osvojili državna prvenstva u nekoliko kategorija i tako najavili još jednu uspješnu sezonu.

Najtrofejniji teniski klub u BiH se može pohvaliti da su polaznici kluba u gotovo svim kategorijama bili najuspješniji u cijeloj državi, a ovo su samo neki od rezultata.

U kategoriji do 16 godina, na Prvenstvu BiH održanom 18. maja 2019. godine, državni prvak i najbolji igrač Bosne i Hercegovine je Vanja Hodžić iz Teniskog kluba „Sloboda“ Tuzla, osvojivši državno prvenstvo pobjedom nad Lukom Miletićem rezultatom 6-2, 6-1.

U istoj kategoriji za teniserke, tuzlanske teniserke Ena Baltić i Sara Sadadinović su ostvarile odlične rezultate došavši do polufinala.

U kategoriji do 14 godina, na Prvenstvu BiH koje održano od 11. do 13. maja 2019. godine, Edin Mulalić iz Teniskog kluba „Sloboda“ Tuzla je pomeo konkurenciju odigravši cijeli turnir na zavidnom nivou. U finalu je bio bolji od još jednog sjajnog mladog talenta koji je ponikao iz Teniskog kluba „Sloboda“ Tuzla, Amara Kolića, savladavši ga rezultatom  6-1, 6-2.

Ovo finale, u kojima su prvak i vice prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji do 14 godina produkti Teniskog kluba „Sloboda“ samo pokazuje koliko Teniski klub Sloboda ulaže u svoje mlade igrače i koliko pažnje se pridaje trenažnom procesu i pripremi za turnire i državna prvenstva.

U prilog ovome ide i činjenica da je teniser ovog kluba Edin Mulalić, osim Prvenstva Bosne i Hercegovine osvojio i drugo mjesto na međunarodnom turniru iz kalendara Tennis Europe, a radi se o Memorijalu Jovan Kukarasa. Mulalić je u finalu savladan od Nichlasa Philibera rezultatom 6-3, 6-2. Kada je riječ o Mulaliću, on je već ranije ostvario sjajan uspjeh i svojim igrama obezbjedio mjesto u B timu Evrope.

U istoj kategoriji, do 14 godina, Danis Mijatović iz TK Sloboda dogurao je do polufinala, dok je kod teniserki vice prvakinja BiH Maura Azabagić, mlada teniserka TK Sloboda.

U kategoriji do 12 godina, vice prvakinja Bosne i Hercegovine je Amna Suljić, još jedna mlada talentovana teniserka Teniskog kluba „Sloboda“ Tuzla.

Ovi rezultati su pokazatelj predanosti i napornog rada Teniskog kluba Sloboda iz Tuzle, koji već niz godina konstantno bilježi najuspješnije rezultate na nivou Bosne i Hercegovine, i koji mnogo pažnje posvećuje kontinuiranom educiranju i obuci svojih trenera, koji posjeduju neke od najznačajnih teniskih trenerskih licenci u Evropi i svijetu, kao i najmlađim kategorijama i školi tenisa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje