Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajni MMA borac: Bh. gorostas Benjamin Šehić u Parizu savladao Badr Medkourija

Preuzmite sliku

Perspektivni 26-godišnji bh. gorostas je sjajan grappler i velike su stvari pred njim. Visok je 205 centimetara, a 130-ak kilograma njegova je prirodna kilaža.

Bosanskohercegovački MMA borac Benjamin Šehić večeras je u Parizu u dvorani “Dom de Paris” na manifestaciji ARES 10 odmjerio snage sa domaćim borcem Badr Medkourijem koji do ovog meča nije imao poraza (ukupan skor od 4 pobjede).

  • Benjaminu je ovaj meč bio od izuzetne važnosti, kako bi prekinuo nesretni niz od dva poraza u kojima je pokazao po mnogima pokazao i više od svojih protivnika ali je na kraju nesretno poražen.

    Završivši meč prekidom u prvoj rundi, popularni “Benho” je pokazao da je izuzetno spreman i za veće izazove te savladao svog protivnika zabilježivši petu profesionačnu MMA pobjedu koju je emotivno proslavio.

  • Sarajlija rođen 1995. godine u karijeri uključujući večerašnju borbu ima pet pobjeda i dva nesretna poraza.

  • Talentovanom borcu iz Sarajeva cilj je doći do najpoznatije organizacije u MMA sportu UFC-a, o čemu je nerijetko govorio baš kao i da je pitanje dana kada će dostići sami vrh MMA sporta i da će pojas donijeti u Bosnu i Hercegovinu.

     

    Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

     

    Objavu dijeli fight.ba 🇧🇦 (@fight.ba)

    Podsjećamo, Benjamin se nije planirao baviti ovim sportom jer se smatrao isključivo BJJ borcem. Ipak, splet okolnosti odveo ga je u MMA i Šehić je debitirao pod okriljem SBC-a. ”Benho” je zahtijevao dvije borbe u istoj večeri, a organizatori su mu to i omogućili. Marka Đorđevića i Ivana Vičića savladao je za ukupno 105 sekundi.

    Tako je Šehić zakotrljao svoju MMA karijeru, a poznato je da je početkom ove godine trenirao i sa timom Mirka Filipovića. (Foto: Ares fighting)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,