Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šampionski F1 bolid na ulicama bh. gradova

Preuzmite sliku

Popularno

Impresivnni bolid Red Bull Racinga zablistao na najbljepšim lokacijama gradova u BiH, pogledajte sjajne fotografije.

U proteklim danima je Bosnu i Hercegovinu, odnosno nekoliko njenih gradova, potpuno neočekivano posjetio i iznenadio bolid Red Bull Racinga, koji je ponosno nosio “jedinicu” trostrukog šampiona Formule 1, Nizozemca Maxa Verstappena.

Ovo nije prvi put da šampionski bolid stiže u BiH, međutim, za razliku od prošlogodišnje posjete tokom koje je nešto duže bio izložen u objektima u Sarajevu i Tuzli, ovog puta je koncept bio drugačiji.

Cilj je bio da se bolid pojavi i dodatno istakne lokacije koje odišu duhom i tradicijom naše zemlje, te da se naprave fotografije bolida na unikatnim mjestima koja je nemoguće pronaći bilo gdje drugo u svijetu.

Tako se bolid u ponedjeljak 26. februara u ranim jutarnjim satima “pojavio” na Trgu Prve brigade policije preko puta Vijećnice u Sarajevu, a iako je bio radni dan, građani glavnog grada BiH su se zaustavljali izdvojivši nekoliko trenutaka svog vremena kako bi vidjeli bolid i fotografisali se uz ovo remek-djelo iz svijeta Formule 1. Potom je premješten na Baščaršiju kod Sebilja, gdje je u ovom historijskom okruženju „pravio društvo“ golubovima i pružao sjajnu priliku za fotografisanje. Također, našao se i kod bob staze na Trebeviću, koja predstavlja “spomenik” Olimpijskim igrama održanim u Sarajevu 1984. godine.

U srijedu su bolid imali priliku vidjeti i Mostarci nedaleko od simbola grada na Neretvi, jedinstvenog Starog mosta. Također, spektakularno je izgledao parkiran ispred mostarske Gimnazije, posebno u noćnim satima kada je bio “okupan” svjetlima.

Četvrtak je bio rezervisan za posjetu Banjoj Luci, a nimalo težak izbor za idealnu lokaciju bila je prelijepa i impresivna tvrđava Kastel. Na jednoj od fotografija se u pozadini vidi i dajak, karakterični čamac za grad na Vrbasu.

Bosna i Hercegovina je definitivno u planovima Red Bulla za još veće i spektakularnije događaje, o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena. Dotad, uživajte u spektakularnim fotografijama bolida snimljenim u tri bh. grada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,