Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

RSD Sloboda Tuzla: Ogorčeni smo odnosom Olimpijskog komiteta BiH prema našem društvu

Preuzmite sliku

Olimpijski komitet BiH je 5. decembra 2019. godine organizirao deveti po redu Izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine. Priznanje je, zasluženo, otišlo u ruke atletičara Amela Tuke, ponosa bosanskog, ističe se u saopštenju RSD Sloboda Tuzla

Nezadovoljni odnosom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prema sporstkom društvu koje je ove godine obilježilo 100 godina postojanja, RSD Sloboda izdalo je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

No, ono što ćemo ovog puta prokomentarisati je očito ne znanje, diskriminacija ili šta već od strane Olimpijskog komiteta spram Radničko-sportskog društva Sloboda iz Tuzle. Da li u Olimpijskom neznalitetu BiH uopšte znaju da RSD Sloboda proslavlja 100 godina postojanja, pitanje je koj se nakon svega nameće samo od sebe.

Da li znaju da je to društvo preživjelo šest državnih uređenja, dva rata, a ostalo na nogama.

Znaju li da je RSD Sloboda najbrojinije društvo u BiH? Sportska društva se diljem BiH gase. Pogledajte šta je sa USD Bosna, SD Željezničar ili SD Sarajevo iz glavnog grada pa će vam sve biti jasno. U Tuzli je obrnuto. RSD Sloboda dobija nove članice, pravi nove iskorake, a to u Olimpijskom komitetu ne žele da vide.

Smatramo da u ovom slučaju nije presudio odnos prema RSD Sloboda već klasično neznanje. Neko ko se uhljebio u Olimpijski komitet vjerovatno nema pojma koje je sve olimpijce izrodilo RSD Sloboda.

Najbolji sportista svih vremena je iz Tuzle – Mirza Delibašić, a i najbolja sportiskinja je ponikla u Tuzli, ali u OSD Jedinstvo Razija Mujanović, Mara Lakić, pa trener Mihailo Vuković. U RSD Sloboda su ponikli i olimpijci Šećerbegović, Saračević, Galušić, Kojić, Salihović, Nišić… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje