Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

RSD Sloboda obilježilo 104. godišnjicu osnivanja

Preuzmite sliku

Radničko sportsko društvo Sloboda iz Tuzle obilježilo je sinoć 104. godišnjicu osnivanja.

Predsjednik RSD Sloboda Aid Berbić je čestitao svim članicama društva godišnjicu i zaželio mnogo uspjeha i dobrih rezultata u narednoj godini.

  • – Svaki Tuzlak, svaki član Slobode, svaki simpatizer treba da se osjeća ponosno na činjenicu da naše društvo traje i postoji 104 godine. Generacije koje dolaze iza nas imat će na šta da se ugledaju i da budu bolji od nas. Imamo 13 kolektiva i tamburaški orkestar koji su u 2023. godini bilježili dobre rezultate i ponosni smo na naše sportiskinje i sportiste – kazao je Berbić.

  • RSD Sloboda najvišu podršku ima od Grada Tuzla, a gradonačelnik Zijad Lugavić izjavio je da su iza sportista i sportiskinja 104 godine rada, treninga, utakmica, borbi…

    – Vi ste napravili čudo za ovih 104 godine. Hvala vam na svemu što raditi, što radite sa mladima i što imamo ovakvo sportsko društvo. Bili smo i bit ćemo uz RSD Sloboda. Rezultati će uz rad doći uvijek – rekao je Lugavić.

  • Među najuspješnijim kolektivima RSD Sloboda u 2023. godini istakao se RK Sloboda čiji su rukometaši izborili plasman u osminu finala EHF European kupa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje