Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rosbergu pole position nakon još jednog Hamiltonovog kvara

Preuzmite sliku

Nico Rosberg osvojio je 24. pole position u karijeri nakon još jednog kvara za njegovog ekipnog kolegu Lewisa Hamiltona.

Hamilton je imao problem s MGU-H jedinicom otkriven prije početka Q3 pa u posljednjem dijelu kvalifikacija nije nastupio, a drugi je iza Rosberga završio Sebastian Vettel u Ferrariju koji će zbog promjene mjenjača startati sedmi. Hamilton je isti problem imao i u kvalifikacijama za VN Kine.

Treći najbrži bio je Valtteri Bottas u Williams Mercedesu koji će sutrašnju utrku startati iz prvog startnog reda, treći put u karijeri nakon Austrije i Njemačke 2014.

Kimi Raikkonen bio je četvrti, desetinku iza sunarodnjaka Bottasa i pola sekunde iza momčadskog kolege Vettela. Felipe Massa bio je pola sekunde sporiji od Bottasa i završio je peti, a Daniel Ricciardo u Red Bullu šesti.

Sergio Perez uspio je ostvariti plasman u Q3 za Force Indiju i završio je sedmi, a Daniil Kvyat će svoju domaću utrku startati s osmog mjesta.

Max Verstappen bio je brži od dva Toro Rossa na devetom mjestu, a Lewis Hamilton startat će deseti nakon još jednog problema s Mercedesom W07 Hybrid.

Utrka je na rasporedu u 14 sati. (maxf1.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,