Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull Cliff Diving Mostar: Na Starom mostu osvanula platforma, danas prvi trening

Preuzmite sliku

U Mostaru se privode kraju finalne pripreme za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 na Starom mostu i peto gostovanje najboljih svjetskih skakača i skakačica u vodu u našoj zemlji

Stari most je jutros osvanuo nekoliko metara viši, jer je tokom noći postavljena platforma kako bi se postigla visina od 27 metara, s koje će na šestoj stanici Red Bull Cliff Diving sezone nastupiti takmičari u konkurenciji muškaraca. Dame će skakati s nešto niže tačke, odnosno s 21 metra visine.

 • Skakači i skakačice danas imaju prvi trening, koji će im poslužiti da se priviknu na brzu riječnu struju i hladnu vodu Neretve, a koje za njih predstavljaju najveći izazov. Već sutra u 15 sati na rasporedu su prve dvije serije takmičarskih skokova u obje konkurencije, kao uvertira za veliko finale u subotu 24. augusta, u 13 sati.

  Redoslijed nastupa takmičara tradicionalno se određuje kroz neku zanimljivu igru (‘lucky draw’ ili ‘sretno izvlačenje’). Ove godine skakači će startne pozicije odrediti vožnjom zip-lineom koji povezuje Lučki most i plato ispod Starog mosta. Lucky draw počinje večeras u 19 sati, a gledaoci su dobrodošli.

 • Atmosfera u gradu na Neretvi je u znaku predstojećeg takmičenja, a željno se očekuje i Old Town Street Fest, koji u petak i subotu na pet bina u Starom gradu dovodi brojne popularne izvođače iz BiH i regije.

  Među onima koji se raduju svim ovim dešavanjima je i popularna mostarska blogerka Mia Kozo.

  “Atmosfera u Mostaru za vrijeme Red Bull Cliff Divinga je odlična. Pored sportskog dijela, tu su i razni koncerti i partyiji u sklopu Old Town Street Festa, u kojima možete uživati i danju i noću”, kaže Mia.

 • Poslije koncerata, u klubu Alibaba u petak će na Brown Sugar RnB eventu goste zabavljati DJ Soul i Merakoon, dok u subotu stiže oficijelni Red Bull Cliff Diving after-party na kojem nastupaju Toshi Domaćin (Helem Nejse) te DJ Audio InFunktion & Mixmaster Zlee.

  Oni koji na takmičenje u Mostar namjeravaju ići posebnim talgo vozom koji u subotu vozi iz Sarajeva za Mostar i nazad trebali bi požuriti s kupovinom karata, jer je polovina mjesta već rasprodana.

  Sve informacije i vijesti o takmičenju su dostupne na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje