Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznati pobjednici Carlsberg snooker lige BiH – Divizija Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

U Tuzli je 12 i 13.marta odigrano poslednje šesto kolo Carlsberg snooker lige BiH – divizija Tuzla.  Kao i do sada i šesto kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla odigrano je u Snooker, Pool & Darts Club CLICK Tuzla, na adresi Tabašnice br.16 u Tuzli.

Ni ovaj put nije nedostajalo dobrih mečeva.

U gornjem dijelu žrijeba u četvrtfinale se plasirao Adem Smajlović koji je odmjerio snage sa odličnim Selmanom Aganovićem, iskusniji Selman je pobijedio sa 2:0 i plasirao se u svoje četvrto ovosezonsko polufinale. Drugo četvrfinale gornjeg dijela žrijeba je bio derbi kola između Edina Kovačevića i Mirnesa Mujića, Edin je odličnom igrom pobijedio 2:1 i plasirao se u polufinale gdje ga je čekao Selman Aganović. Polufinale između Selmana i Edina je donijelo odličan meč i poslije vodstva od 2:0 za Edina, Selman Aganović se uspio vratiti i odličnom i strpljivom igrom pobijediti Edina rezultatom 3:2 i plasirati se u finale.

U drugom diijelu žrijeba u prvom četvrtfinalnom meču sastali su se mladi Armin Osmanbegović i Adnan Beganović, mladi Armin je odličnom igrom pobijedio u ovom meču rezultatom 2:0 i plasirao se u polufinale, Drugo četvrtfinale donjeg dijela žrijeba su odigrali stari poznanici Robert Kovačević i Demirel Pirić, Robert je u ovom meču uspio pobijediti rezultatom 2:0 i obezbijediti još jedno polufinale. Robert Kovačević i Armin Osmanbegović su odigrali veoma zanimljiv meč, i poslije rezultata 2:2, Robert je odličnom igrom u odlučujućem frejmu pokazao kvalitet i pobijedio rezultatom 3:2 i tako se plasirao u finale.

  • Finale je donijelo puno dobrih poteza i odličnih brejkova, Robert Kovačević je odličnom igrom poveo rezultatom 2:0, Selman je uspio smanjiti rezultat na 2:1, ali je Robert odličnim brejkom potvrdio dobru formu tokom čitave sezone i pobijedio u svom trećem ovosezonskom finalu.

    Šestim kolom je kompletirana sezona Carlsberg snooker lige „BEST OF THE BEST“ Divizija Tuzla, dobili smo pobjednike lige, treće mjesto je osvojio Selman Aganović, drugo mjesto osvojio je Mirnes Mujić, a pobjednik ovosezonske lige za diviziju Tuzla je Robert Kovačević.

    Pored njih trojice diviziju Tuzlu će na završnom Masters turniru u Sarajevu predstavljati:

    Edin Kovačević, Armin Osmanbegović, Demirel Pirić i Vedran Grbić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,