Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Peto mjesto za KBS „Tuzla Sinbra“ na Mediteranskom šampionatu za seniore u karateu

Preuzmite sliku

U subotu i nedjelju (13. i 14. – 09.) u organizaciji karate saveza Crne Gore i pod pokroviteljstvom svjetske karate federacije WKF i mediteranske karate federacije, održano 23 po redu mediteransko prvenstvo, koje se održalo u Baru (Crna Gora).

Na ovom šampionatu, koje se održava svake 2 godine, nastupile su reprezentacije Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Egipta, Albanije, Srbije, Maroka, Kipra, Bosne i Hercegovine, Italije i Francuske.

Bronzane medalje su osvojili:
Adin Balta, borbe seniori -60 kg KK Ilijaš
Admir Zukan, borbe seniori +84 kg KK Bosna SD Bjelave
Iva Klepić, borbe seniorke -55 kg KK Neretva Mostar
Muška seniorska ekipa u borbama

Ženski kata tim KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla (Darja Mehić, Mirela Salihbegović i Lejla Berber) je osvojio 5 mjesto. U meču za treće mjesto su poražene od reprezentacije Egipta.

  • Muska ekipa
  • KBS „Tuzla Sinbra“ nastavlja sa redovnim aktivnostima i takmičenjima u okviru Karate saveza Tuzlanskog kantona i Karate saveza Bosne i Hercegovine. U narednom periodu takmičare kluba očekuju nastupi na domaćim i međunarodnim prvenstvima, državnom prvenstvu za kadete, juniore i U 21, Balkanskom šampionatu za seniore u Makedoniji, Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i U 21 u Bugarskoj i svjetskom prvenstvu za seniore u Bremenu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje