Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet zanimljivih utakmica ovog vikenda u Tuzli

Preuzmite sliku

Pet zanimljivih utakmica imat će priliku vidjeti ovog vikenda ljubitelji sporta u Tuzli.

Danas su na programu tri utakmice. U 16.30 sati košarkašice Jedinstva BH Telekoma u velikoj Sali Mejdana, u okviru 17. kola dočekuju Slobodu iz novog Grada.

Sve osim naše pobjede bila bi senzacija – smatra Mara Lakić Brčaninović, trenerica Jedinstva BH Telekoma.

U Maloj dvorani Mejdana, u okviru 21. kola Premijer lige BiH, rukometaši Sloboda Solane dočekuju Konjuh iz Živinica. Utakmica je bitna za Živiničane kako bi pobjedom povećali bodovnu zalihu u borbi za opstanak, dok su Solari već u nižem rangu takmičenja. Utakmica počinje u 17.00 sati.

Današnji dan zaključuju košarkaši OKK Slobode koji dočekuju BH Basket iz Bijeljine.

Bodovi su nam važni u borbi za opstanak, tako da nas zanima samo pobjeda – izjavio je na konferenciji za novinare povratnik na mjestu trenera Tuzlaka, Vladimir Mićanović.

Utakmica OKK Sloboda – BN Basket igra se u Velikoj dvorani Mejdana u 19.00 sati.

U nedjelju, 6. marta, u Tuzli se igraju dva derbija. Fudbaleri Slobode, u okviru 20. kola Premijer lige BiH na Tušnju dočekuju Radnik iz Bijeljine.

Tuzlaci su vodeći u prvenstvu sa 41. bodom, dok ekipa iz Semberije ima tri manje. Obje pretenduju na naslov prvaka države. Sloboda je najuspješniji domaćin, ekipa Slavka Petrovića je najučinkovitija u gostima.

Oni su hit prvenstva i ekipa bez poraza na gostovanjima. Ali, mi smo lider prvenstva i na toj poziciji želimo ostati – poručio je trener Slobode Husref Musemić.

Očekuje se pun stadion Tušanj i dobra fudbalska predstava. Utakmica počinje u 15.00 sati.

Naposljetku, u Maloj dvorani Mejdan derbi 13. kola Premijer lige BiH za rukometašice u nedjelju igraju Jedinstvo i Ilidža.

Poslije sutrašnje utakmice bit ćemo na drugoj poziciji, iza Gruda Autoherca – poručio je samouvjereno Zvjezdan Tomić, trener Jedinstva, ekipe koja uspješno igra i u prvenstvu i u Kupu BiH.

Utakmica Jedinstvo – Ilidža počinje u 18.00 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,