Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo niste vidjeli! Atletičar s Jamajke skočio na glavu u skoku udalj

Preuzmite sliku

Jamajčanski skakač u dalj Carey McLeod (25) na Svjetskom je atletskom prvenstvu u Budimpešti izveo skok koji do sada nije viđen

Svjetsko atletsko prvenstvo u Budimpešti ponudilo nam je u četvrtak navečer jednu od najnevjerovatnijih scena u sportskoj historiji. Naime, za vrijeme finala skoka u dalj u konkurenciji atletičara izveden je skok koji do sada nije viđen.

Autor historijskog ‘Supermana’ je jamajčanski atletičar Carey McLeod (25) koji je u trećoj seriji slučajno pokazao neuobičajenu tehniku pa je umjesto klasičnog prizemljenja skočio tako da je doslovno glavom završio u pijesku!

Skočio je McLeod kao u bazen, a mnogi su na društvenim mrežama njegov skok odmah nazvali historijskim i imenovali ga ‘skokom Supermana’.

Čak je i sam skok bio sjajan, jer je nesretni McLeod tom do sada neviđenom tehnikom preletio granicu od osam metara. Ipak, skok nije bio regularan jer je prestupio…

Nažalost, jamajčanski je skakač u dalje nakon svega ipak osjetio posljedice ovakvog leta i teškog prizemljenja, ozlijedio se i više nije mogao skakati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje